Search
  • Niklas Hall

Hvad laver vi hos Acumex?


Vælte skålen eller se nuttet ud?

Flere har måske tænkt, hvad det mon egentlig er, vi laver hos Acumex? Vi skriver om kunstig intelligens og forhandlinger og andet teknologi-snak, men hvad går det ud på?

Forhandlinger er egentlig en meget hverdagsagtig ting. Man forhandler om prisen på et hus eller rabat på den nye bil. Hvis man har børn, er man konstant udsat for forhandlinger af den mest avancerede slags. Selv en lille, sulten hund kan forhandle. Den kan vælte hele skålen på gulvet, få en kiks eller to, men også ballade, eller den kan spille ”er jeg ikke nuttet”-kortet og måske få en kiks uden ballade. Udfaldet kommer an på, hvem den er oppe imod og derfor kræver enhver forhandling en strategi.

Tricket med at vælte skålen kan måske give 1 eller 2 kiks nu, men så er der ballade og det bliver måske sværere at få kiks fremover. Den anden strategi giver (måske) 1 kiks nu, men giver også en glad ejer, der holder af sin hund og vil være tilbøjelig til at give en kiks igen en anden gang.

Men vi laver ikke teknologi til hunde. Vi laver teknologi til virksomheder.

Når man køber ind til virksomheder, kan man også vælge forskellige strategier overfor sine leverandører. Man vil gerne købe billigt ind, men der er også andre hensyn at tage. Faktisk er der mange andre hensyn: betalingsbetingelser, leveringsbetingelser, samlerabatter, pålidelighed, valutakurser, præferencer osv osv. Det bliver hurtigt til en kompleks affære selv for mindre virksomheder.

Vi hjælper virksomheder med at samle deres indkøb på en platform, der ikke er sværere at håndtere end et regneark, men hvor indkøberen (eller indkøberne, hvis de er et hold) kan bevare overblikket og styre deres forhandlinger uden rod i data. De kan sågar alle sammen arbejde hjemmefra og bevare det samlede overblik. Det kan godt være nyttigt, har det vist sig.

Hvor kommer kunstig intelligens så ind i billedet?

Den kunstige intelligens er ligesom at have en avanceret GPS i bilen. For eksempel Google Maps. Du fortæller, hvor du gerne vil hen og den kunstige intelligens beregner så den bedste rute derhen lige nu. Den aktuelle trafiksituation har indflydelse på, hvilken rute, der er bedst lige nu. GPSen giver anbefalinger, men du sidder selv bag rattet. Vores kunstige intelligens, Rational Assistant, giver også anbefalinger til indkøberne, så de kan finde vej i kompleksiteten, men de bestemmer selv, hvad de vil gøre.

Teknologien bag GPS er meget avanceret og det gælder også vores algoritmer og teknologi. Men brugen af dem er enkel og det hjælper til, at man kommer hurtigere i mål.

Men forhandlingen med hunden må man selv klare. 😉


#forhandlinger #kunstigintelligens #AI #strategi #indkøb #handel #algoritmer #teknologi

29 views

Recent Posts

See All

Waves